Кулеба обговорив із французьким колегою подальші кроки на підтримку України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поспілкувався зі своїм французьким колегою Стефаном Сежуре. У ході телефонної розмови глави МЗС обговорили подальші кроки з підтримки України.

Про це Кулеба повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Сежуре поінформував Кулебу про результати нещодавнього саміту з підтримки України в Парижі, вони обговорили наступні кроки у цьому напрямку.

«Я привітав ухвалення рішення, яке призведе до збільшення поставок артилерійських боєприпасів в Україну та формування коаліції дальньої дії. Важливо, що після ініціативи Франції інші партнери почали шукати нові рішення для посилення України», - йдеться у повідомленні глави українського МЗС.

Кулеба зауважив, що Україні для забезпечення перемоги потрібні швидкі рішення, а сама перемога забезпечить європейську та євроатлантичну безпеку.

Читайте також: Зеленський прокоментував ініціативу Макрона щодо відправлення західних військ в Україну

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі в понеділок відбувся саміт на підтримку України, який провів президент Франції Емманюель Макрон за участі кількох глав держав та урядів.

Результатом стратегічної зустрічі лідерів країн в Парижі стало створення коаліції для завдання далекобійних ракетних ударів.