Стефанчук пообіцяв невдовзі приклад просування інтересів України у Конгресі США

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив, що найближчим часом буде новий приклад просування інтересів України в Конгресі США.

Про це спікер сказав під час форуму «Україна. Рік 2024», передає кореспондент Укрінформу.

За словами спікера, ВР «не скидає ... наші відносини з Конгресом Сполучених Штатів Америки». Голова Ради підкреслив, що Україна цінує двопалатну і двопартійну підтримку з боку США.

«Буквально завтра - післязавтра ви отримаєте новий приклад спікерської співпраці на рівні того, як треба просувати інтереси України в Конгресі Сполучених Штатів Америки», - сказав Стефанчук.

За його словами, також досягнуто високого рівня співробітництва з парламентами країн «Великої сімки». «І я вже маю можливість цього року втретє взяти участь в засіданні спікерів «Великої сімки», - зазначив спікер.

Голова ВР також відзначив плідну співпрацю з Європейським парламентом, Вишеградською групою.

«Ми також розраховуємо пожвавити формат взаємодії у трикутнику Україна - Польща - Литва, Україна - Молдова - Румунія, і взагалі переглянути нашу роботу з нашими найближчими сусідами», - наголосив спікер.

Читайте також: Щойно Конгрес ухвалить допомогу Україні, поставки почнуться доволі швидко - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 23 лютого зустрівся з американськими сенаторами. Він назвав цей візит до України серйозним меседжем з боку Сполучених Штатів.

Адміністрація США на всіх рівнях послідовно закликає Палату представників негайно забезпечити надання Україні допомоги, ухваливши законопроєкт із зовнішньою підтримкою, який раніше підтримав Сенат США.