У Конгресі США запевнили, що розуміють важливість підтримки України

Попри політичні суперечки і дебати щодо бюджету, Конгрес США розуміє важливість фінансування військової та фінансової підтримки України.

Про це на брифінгу в Києві заявив член комітету з питань розвідки Палати представників США Френч Хілл, який прибув у складі двопартійної делегації, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Ситуацію, що склалася в Конгресі, Хілл пояснив тим, що закон про фінансування завжди викликав дебати в США, а також роком виборів в Америці і суперечками довкола політичних питань.

Попри це, він запевнив, що члени Палати представників та Сенату, як і американський народ, розуміють критичну значимість військової і бюджетної підтримки України та час, коли це потрібно.

«Ми хочемо, щоб системи [озброєння] були ті, що треба, та надані для правильної задачі, щоб досягти мети з позбавлення Путіна можливості досягати прогресу чи будь-якого успіху України», – зауважив член комітету з питань розвідки.

Голова комітету Палати представників Майк Тернер відзначив, що візит делегації комітету сигналізує про те, що США повністю підтримує фінансування.

Читайте також: Конгресмен США - про звільнення Залужного: Президент має право шукати новий підхід

«Ми певні у неймовірній підтримці Палати представників та Сенату і ми цього досягнемо в спільному пакеті, який надасть озброєння, яке Україна потребує. Ця група, а також інші члени Палати представників та Сенату, є, крім того, великими прихильниками надання Україні далекобійної зброї, враховуючи потреби на полі бою», – сказав Тернер.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер більшість представників Сенату США ухвалила рішення для того, аби перейти до розгляду законодавства про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню в загальному розмірі $95 мільярдів. Очікується, що найближчим часом верхня палата Конгресу США голосуватиме за сам проєкт закону, аби передати його потім на розгляд Палати представників.

Фото Юлії Овсяннікової