Путін намагається дестабілізувати Європу на покоління - глава МЗС Португалії

У Португалії розуміють, що російський диктатор Володимир Путін намагається дестабілізувати Європу на покоління.

Про це заявив міністр закордонних справ Португалії Жуау Гомеш Кравіньйо на ІІІ Форумі з відновлення Житомирщини, передає кореспондент Укрінформу.

За словами португальського міністра, підтримка України з боку його країни складається з двох рівнів, перший з яких - емоційний.

«У Португалії потужна українська громада, яка дуже інтегрована в суспільство і цінується, вона існує понад 40 років. Кожен у Португалії знає українців... Через це реакція на російську агресію проти України була такою і через це громадська думка в Португалії настільки на користь України», – сказав Кравіньйо.

Глава МЗС зауважив, що Португалія прийняла близько 60 тисяч українських біженців, чимало з них уже повернулися додому.

За словами глави МЗС, другий рівень підтримки - стратегічний. Як підкреслив міністр, португальці чітко розуміють, що Путін намагається заперечити факт існування України.

Читайте також: Зеленський переконаний, що Росія не готова до миру: Путін хоче відібрати цю землю

«Таким чином він створює нестабільність, небезпеку для наступних поколінь всієї Європи. Ми маємо підтримувати Україну з простої стратегічної причини: якщо Путін досягне успіху в Україні, наступними жертвами будуть інші члени євроатлантичної спільноти», – заявив Кравіньйо.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вважає, що якщо війна прийде до Європи, ніхто не буде до цього готовий.