Стефанчук зустрівся із президенткою Парламентської асамблеї ОБСЄ

Фото

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зустрівся у Києві з делегацією Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі на чолі із президенткою ПА ОБСЄ Пією Каумою.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

Він зазначив, що зустріч відбулась напередодні засідання Спеціального комітету «Парламентська група підтримки України», яке відбудеться сьогодні у Верховній Раді.

За словами Стефанчука, це є важливим сигналом підтримки України.

Він акцентував на пріоритетних для України питаннях, зокрема консолідації військової, політичної та економічної підтримки України в умовах російської агресії; сприянні реалізації цілей Української формули миру Президента Володимира Зеленського; посиленні санкційного тиску на РФ і подальшої міжнародної ізоляції Росії; притягнення РФ до відповідальності за нормами міжнародного права.

Також учасники зустрічі торкнулись питання звільнення Автономної Республіки Крим та Севастополя й інших тимчасово захоплених росіянами територій України та повернення депортованих дітей.

«Ще одне важливе питання — так звані «вибори» на тимчасово окупованих територіях України. Розраховую на офіційну реакцію ПА ОБСЄ з рішучим засудженням спроб РФ провести ці «вибори», - наголосив Стефанчук.

Він закликав Кауму й очолювану нею асамблею бути рішучими і послідовними у справі примусу Росії до припинення агресії шляхом повного блокування її присутності і діяльності в міжнародних організаціях.

Читайте також: Стефанчук і Кокс обговорили євроінтеграцію України

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого голова ОБСЄ, міністр закордонних та європейських справ і торгівлі Мальти Ієн Борг відвідав Гостомель, Бучу та Бородянку, щоб на власні очі побачити руйнівні наслідки російської агресії.