МЗС розробило Стратегію розвитку відносин України та країн Латинської Америки і Карибського басейну

Міністерство закордонних справ України розробило першу в історії Стратегію розвитку відносин України та країн Латинської Америки і Карибського басейну.

Як повідомив у середу, 10 січня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Стратегія розрахована на п‘ять років, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

«Стратегія — це документ стратегічного планування, який має на меті виведення політичних, торговельних, економічних, культурних, гуманітарних та інших сфер співпраці на новий якісний рівень. Вона визначає основні напрями діяльності України в регіоні Латинської Америки і Карибського басейну в умовах протидії агресії РФ, необхідності забезпечення підтримки з метою відновлення справедливого миру в нашій державі та повоєнної відбудови», - поінформував Кулеба.

Зокрема, за його словами, Стратегія визначає такі цілі відносин України та країн ЛАКБ: забезпечення підтримки України зі сторони країн регіону в протидії російській агресії, деокупації тимчасово окупованих територій України, відновленні суверенітету та територіальної цілісності нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах; забезпечення участі країн ЛАКБ у втіленні Формули миру Президента Володимира Зеленського; сприяння українським експортерам у виході на ринки країн ЛАКБ; збільшення обсягів торгівлі та інвестицій; підтримка українських громад в країнах ЛАКБ задля реалізації їх національно-культурних та мовних потреб; посилення української інформаційної присутності та боротьба із російською пропагандою; просування української культури.

Читайте також: МЗС спростувало фейк про обмеження на пересування українців усередині ЄС

Як повідомлялося, в 2020 році МЗС України розробило Азійську стратегію, а в 2022 році — Африканську. Розробка та втілення стратегії розвитку відносин із країнами Латинської Америки і Карибського басейну завершить процес якісно нового стратегічного охоплення всіх регіонів світу задля комплексного просування національних інтересів України.