Першу у 2024 році розмову Кулеба провів з главою МЗС Індії

Міністри закордонних справ України та Індії Дмитро Кулеба і Субраманьям Джайшанкар обговорили співпрацю щодо Формули миру та домовилися провести засідання міжурядової комісії.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

“Моя перша розмова у 2024 році була з доктором Джайшанкаром щодо українсько-індійських відносин. Я поінформував свого колегу про нещодавню ескалацію терору та масові повітряні атаки з боку Росією, які спричинили руйнування та страждання цивільного населення”, – зазначив міністр.

Сторони також обговорили подальшу співпрацю щодо Формули миру. У зв’язку з цим Кулеба поінформував свого колегу про бачення України щодо Глобального саміту лідерів миру.

Глава МЗС України також зауважив, що домовився з Джайшанкаром найближчим часом провести перше з 2018 року засідання індійсько-української міжурядової комісії.

“Відновлення цього основного механізму наших двосторонніх зв’язків дозволить нам спільно комплексно просуватися вперед”, – наголосив Кулеба.

Читайте також: Кулеба очікує на схвалення у 2024 році правової рамки щодо конфіскації заморожених активів РФ

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський запросив прем’єра Індії приєднатися до реалізації формули миру.