Зеленський - про Орбана: Він не зміг відповісти, чому Угорщина не підтримує Україну

Президент Володимир Зеленський заявив, що на його питання до прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, чому його країна не підтримує Україну у війні проти РФ, той не зміг дати відповіді.

Про це глава держави сказав на пресконференції за підсумками року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я ніколи не говорив з Віктором Орбаном про припинення вогню чи про діалог з Путіним. Ніколи. Можливо, він піднімав цю тему з його друзями чи лідерами ЄС, чи десь за кордоном, можливо, у США. Щось було таке в його промові. Але для мене це дещо дивно, тому що іноді його політика не дуже дружня до нас, і він знає це і чув цей факт від мене», - зазначив Президент України.

За словами Зеленського, у нього було багато питань до прем’єр-міністра Угорщини, але «в будь-якому випадку ми - сусідні країни».

Він додав, що два роки повномасштабної війни не дали нам можливості «відчуті потужні дружні відносини».

Читайте також: ЄС хоче переконати Орбана розблокувати допомогу Україні - FT

Президент нагадав: «В Аргентині я сказав Орбану: «Вікторе, дай мені одну причину, чому ви нас не підтримуєте?». Він мені не міг сказати. І друге: «Скажи мені, чому ми не можемо організувати особисту зустріч між нами?». Він також не міг дати відповідь. Я думаю, що ми могли б знайти дипломатичне рішення, і наші сторони будуть працювати над цим».

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на засіданні Європейської ради наклав вето на виділення із бюджету Євросоюзу 50 млрд на допомогу для України.