Макрон підтвердив, що Франція підтримує початок переговорів про вступ України до ЄС

Напередодні засідання Європейської Ради Емманюель Макрон підтвердив підтримку з боку Франції початку переговорів про вступ України до ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Єлисейського палацу за підсумками сьогоднішньої телефонної розмови Володимира Зеленського й Емманюеля Макрона.

Зазначається, що президент Франції привітав ухвалення "кількох вирішальних законодавчих актів, зокрема, щодо прав національних меншин, реформування системи правосуддя та боротьби з корупцією".

"Таким чином, Україна демонструє свою рішучість негайно відреагувати на рекомендації, надані їй Європейською комісією", - заявили в Єлисейському палаці.

Читайте також: Зеленський: До кінця року ухвалимо всі рішення, які обіцяли Єврокомісії

При цьому наголошується, що Франція готова "надати всю необхідну економічну, військову та гуманітарну допомогу Україні з метою відновлення її суверенітету та територіальної цілісності".

Як повідомлялося, Володимир Зеленський під час візиту до Аргентини обговорив з Емманюелем Макроном наступний оборонний пакет від Франції, який має посилити обороноздатність України.

Нагадаємо, 14 й 15 грудня глави держав та урядів Євросоюзу зберуться у Брюсселі на саміт, одним з найважливіших питань порядку денного буде початок переговорів про вступ України до ЄС.

Фото: ОП