Президент провів нараду щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України

Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Про це глава держави повідомив у своєму зверненні, передає Укрінформ.

"Провів сьогодні нараду щодо нашої європейської та євроатлантичної інтеграції. Те, що потрібно зробити зараз – до середини грудня, аби Євросоюз виконав свою обіцянку щодо початку переговорів з Україною у відповідь на наш прогрес – на виконання нами всіх рекомендацій Єврокомісії. А також на цій нараді обговорили й те, як ми рухаємося надалі у відносинах із НАТО – в інтеграції в Альянс", - сказав Президент.

Джерело: ОП

Він зазначив, що на нараді був широкий склад учасників: Голова Верховної Ради України, глава уряду, профільна віцепремʼєр-міністерка, міністр оборони, міністр закордонних справ, керівник Офісу та профільні заступники, начальник Генерального штабу.

"Передусім обговорили питання щодо переходу наших Сил оборони на стандарти НАТО. У різних сферах. І багато що вже зроблене. Але й закупівлі, і планування, і багато внутрішніх процедур заслуговують на модернізацію. Потрібні й кроки, яких зараз очікують наші воїни. Є й чітка налаштованість Міністерства оборони на відповідні рішення. Є й хороша, змістовна комунікація з партнерами в Альянсі – ми справді спільно працюємо заради подальшого посилення нашої євроатлантичної спільноти", - сказав Зеленський.

Глава держави повідомив, що було погоджено перелік заходів і кроків, які можуть додати необхідної єдності європейській спільноті. "Більшість партнерів чітко бачать наш прогрес – повне виконання Україною всіх рекомендацій. Реалізуємо зараз і те, що мали б реалізувати ближче до весни – згідно з погодженими планами", - сказав він.

Читайте також: Зеленський змінив склад Ставки Верховного Головнокомандувача

Зеленський наголосив, що кожен у ЄС має побачити, наскільки серйозно налаштована Україна та наскільки чітко виконує те, що потрібно.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

У грудні цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.