Російська пропаганда лише посилює готовність США підтримувати Україну - Держдеп

Якою б обурливою та неприйнятною не була б пропаганда Росії щодо України, вона лише розкриває сутність РФ та посилює відданість Америки подальшій підтримці українського народу.

Про це заявив у вівторок під час пресбрифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми надалі бачимо, як російський уряд робить обурливі й неприйнятні заяви щодо України. І тому це лише посилює наше переконання продовжувати надавати Україні допомогу, необхідну їй для захисту, щоби відкинути російського агресора від своїх кордонів»,- зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Таким чином речник Держдепу відреагував на заяву російської влади про те, що РФ «не може співіснувати» з нинішньою владою у Києві.

Міллер нагадав, що російська агресивна пропаганда діє не рік не два, а триваліший час.

«Це вкотре підтверджує наші зобов’язання, і я вважаю, посилює необхідність того, щоби Конгрес вжив заходів для ухвалення запиту із додатковим фінансуванням», - зауважив Міллер.

Він нагадав, що держсекретар Блінкен у вівторок провів телефонну розмову зі своїми колегами з країн формату G7+, щоб обговорити додаткові кроки для зміцнення інфраструктури України напередодні зими.

Читайте також: Білий дім назвав цілі Конференції оборонних індустрій України і США

«Минулої зими ми бачили, як Росія цілила по енергетичних об’єктах в Україні, тому ми працюємо з Україною, щоби спробувати посилити її інфраструктуру»,- зауважив речник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок під час засідання Ради Безпеки ООН глава делегації США заявила, що чинний президент РФ Володимир Путін нічим не відрізняється від колишнього генсека СРСР Йосипа Сталіна, який вчинив Голодомор.