Статті Залужного і про Зеленського не пройшли повз увагу Конгресу США - Чалий

Вечірній стрім

Матеріали головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного у The Economist та статтю Саймона Шустера про Президента Володимира Зеленського у Time не оминув увагою ніхто з Конгресу Сполучених Штатів.

Про це у програмі "Укрінформ: Вечірній стрім” розповів дипломат, посол України в США у 2015-2019 рр. Валерій Чалий.

“У них так само є джерела, які читають усі. Time, The Economist, WSJ, Newsweek, Foreign Policy. Політики читають їх усі зранку, помічники роблять моніторинг, подають конгресменам. Ці журнали не пройшли повз увагу нікого з Конгресу”, – запевнив він.

Коментуючи враження Вашингтона від матеріалів, Чалий зауважив, що для них вони показують початок нового етапу війни проти України і позицію Президента Зеленського, що для перемоги потрібні нові кроки.

До речі, у Білому домі це сприйняли як конструктивну пропозицію генерала Залужного на виділення додаткових озброєнь, зазначив Чалий.

“Там сприймають так, що є проблема і треба шукати рішення позиційній війні, і ось українські військові дають таку пропозицію – нові технологічні види озброєнь”, – додав дипломат.

Читайте також: ISW проаналізував статтю Залужного: Вона не про те, що війна зайшла у глухий кут

Як повідомлялося, у виданні The Economist вийшов матеріал головнокомандувача ЗСУ Залужного, в якому він зазначив, що Україна зупинила набагато сильнішого ворога, однак зараз війна переходить на новий етап.

Згодом Президент Володимир Зеленський наголосив, що ситуація на фронті не патова, і підкреслив, що українці не мають права опускати руки.

Крім того, американський журнал Time опублікував матеріал про ситуацію в Україні і Президента Зеленського.

Автор матеріалу – Саймон Шустер. Він розповідає про труднощі Зеленського в тому, щоб втримати увагу міжнародної спільноти до війни в Україні, особливо після загострення конфлікту в Ізраїлі. У тексті журналіст використовує оприлюднені після вересневого візиту до США заяви Президента України та деяких неназваних осіб із його оточення.