Санкції щодо РФ мають працювати на 100% - Зеленський

Президент Володимир Зеленський наголосив, що санкції проти Росії мають працювати на 100%, аби війна завершилася перемогою України.

Про це він сказав у спільній з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєнзаяві для ЗМІ у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ще одне — це питання санкцій. І це підготовка нового санкційного пакета ЄС. Ми дуже, дуже розраховуємо на нього. Це і недопущення обходу існуючих санкцій, зокрема, через європейські компанії та території держав - сусідів Росії. Санкції повинні працювати на 100%, щоб ця війна скоріше завершилася реальною перемогою України, України і всієї Європи, нашого спільного європейського дому”, - заявив Зеленський.

Читайте також: США розширили санкції проти Росії через її війну в Україні

Як повідомлялося, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що країни ЄС готують 12-й пакет санкцій проти Росії, який може включати заходи проти російської діамантової галузі, у координації з іншими партнерами по G7, а також додаткові заходи із протидії спробам третіх країн оминати європейські санкції.

Європейський Союз ухвалив попередній пакет санкцій 23 червня.