Угорщина хоче зменшити новий європейський пакет допомоги Україні

Уряд Угорщини виступає за те, аби розділити масштабний пакет допомоги Україні на дві частини, а не схвалювати виділення усіх 50 млрд євро одразу.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Bloomberg із посиланням на власні поінформовані джерела.

“Угорщина сказала державам-членам минулого тижня, що 25 млрд євро буде достатньо для України на цьому етапі. ЄС варто оцінити свою допомогу посередині періоду 2024-2027 років, коли допомогу має бути розподілено, вирішивши тоді, коли саме виділити решту коштів, залежно від потреб України”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Угорщина і надалі не поспішатиме схвалювати членство Швеції в НАТО - ЗМІ

Bloomberg зауважує, що усупереч широкому консенсусу в ЄС стосовно продовження допомоги Україні, дружній до Кремля уряд Угорщини регулярно намагається заблокувати виділення коштів.

“Уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана наводить різні причини, серед яких власна неспроможність отримати доступ до важливих коштів ЄС через проблеми із верховенством права та корупцією, а також те, що в Угорщині називають “поганим ставленням” до угорської меншини в Україні”, - зазначає агенство.

Читайте також: МЗС Угорщини відреагувало на рішення України призупинити статус спонсора війни для OTP Bank

Нагадаємо: раніше стало відомо, що Європейська комісія готується виділити Угорщині 13 мільярдів євро з фондів ЄС, які поки заморожені через проблеми з верховенством права, щоб забезпечити підтримку Будапешта у питанні збільшення бюджету ЄС та надання значної фінансової допомоги Україні.