Комітет Ради рекомендує ухвалити зміни до Бюджетного кодексу щодо підтримки ОПК - Мельничук

Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендує ухвалити урядовий законопроєкт про внесення змін до Бюджетного кодексу, спрямованих на підтримку обороноспроможності держави та розвитку ОПК.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

"Комітет Верховної Ради України з питань бюджету рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу і в цілому урядовий проєкт закону про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України, реєстр. № 10037 від 12.09.2023 року", - написав Мельничук. 

Читайте також: На розвиток ОПК у проєкті бюджету передбачені ₴55,8 мільярда

Він уточнив, що запропоновані зміни передбачають зарахування у 2024 році до загального фонду держбюджету надходжень, які є джерелами формування Державного дорожнього фонду. Також уточнюються порядок і напрямки спрямування у період дії воєнного стану бюджетних коштів з місцевих бюджетів.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів у проєкті Державного бюджету на 2024 рік заклав лише необхідні для підтримки економіки видатки розвитку. Зокрема, фінансування Дорожнього фонду передбачене на мінімальному рівні.