Україна хотіла б чіткішого засудження Індією російської агресії на політичному рівні - посол

Україна відчуває підтримку індійського народу, але хотіла б на політичному рівні бачити більш акцентоване засудження Індією російської агресії.

Про це заявив посол України в Індії Олександр Поліщук в інтерв’ю «Голосу Америки», передає Укрінформ.

Дипломат зазначив, що під час спілкування протягом місяця після призначення з індійськими колегами та друзями відчув повну підтримку і розуміння боротьби, яку веде Україна проти російської агресії.

У цьому контексті Поліщук нагадав, що Індія теж має проблеми з сусідами, тому для індійців не виникає питання, хто винен, адже вони чітко усвідомлюють: це - російська агресія проти України.

«Разом з тим на політичному рівні ми би хотіли більш акцентовано спостерігати засудження з боку Індії тих агресивних дій, які веде сьогодні Росія проти України», - сказав посол.

Він додав, що індійські ЗМІ приділяють достатньо широку увагу висвітленню ключових подій в Україні.

«І ми бачимо, як коментує і реагує найбільш активна частина тих, хто читає ці репортажі, хто бачить і відчуває біль українського народу», - зазначив дипломат.

Читайте також: Індія поступово змінює ставлення до війни Росії проти України – експерт

Як повідомлялося, Індія може долучитися до реалізації пункту про екологічну безпеку Формули миру Президента Зеленського та гуманітарного розмінування.