Боррель підтвердив візит до Києва міністрів закордонних справ ЄС

Високий представник ЄС Жозеп Боррель оголосив про те, що невдовзі Рада міністрів ЄС із закордонних справ проведе засідання в Києві, аби на місці ознайомитися з ситуацією в Україні.

Про це він повідомив під час пресконференції в Нью-Йорку за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у рамках їхньої участі у Генеральній Асамблеї ООН, передає кореспондент Укрінформу.

«В обговоренні наших двосторонніх відносин з Україною ми присвятили дискусію безпеці. Зокрема, на цьому Українському допоміжному фонді в рамках Європейського фонду миру, який я запропонував на розгляд міністрів у Толедо (під час неформальної зустрічі Ради ЄС із закордонних справ – ред.). Ми будемо продовжувати обговорювати це. Ми будемо обговорювати це також з нашими українськими партнерами. Я можу повідомити, що ми проведемо зустріч міністрів закордонних справ в Києві вже невдовзі, у наступний період. Я поки що не називатиму конкретні дати, але це відбудеться невдовзі», - розповів Високий представник ЄС.

Читайте також: Міністри закордонних справ ЄС можуть відвідати Україну на початку жовтня

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на дипломатичні джерела, орієнтовно у жовтні міністри закордонних справ країн ЄС проведуть виїзне засідання у Києві, на знак солідарності з народом України у боротьбі проти російської агресії, а також з метою підтримки зусиль нашої країни у реформах на шляху до членства в ЄС.