Президентка Єврокомісії заявляє, що Україна і Молдова мають бути в ЄС

Майбутнє України, країн Західних Балкан, Молдови та у перспективі - Грузії, полягає у членстві в Євросоюзі, тож ЄС має знайти відповідь на геополітичні виклики та знайти шлях підтримати демократичні прагнення цих країн.

Про це президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила в середу у Страсбурзі під час виступу на пленарному засіданні Європарламенту з промовою «Про стан Європейського Союзу»  повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми допоможемо Україні збудувати майбутнє, відбудувати сучасну та заможну країну. І ми можемо чітко бачити це майбутнє. Ця палата (Європарламенту – ред.) голосно промовила: майбутнє України – в нашому Європейському Союзі. Майбутнє Західних Балкан - в нашому Європейському Союзі. Майбутнє Молдови - в нашому Європейському Союзі. І ми знаємо, наскільки важливою перспектива (членства – ред.) в ЄС є для дуже багатьох людей у Грузії», - заявила президент Єврокомісії.

Вона нагадала, що лише цього року ЄС вже виділив Україні допомогу у 12 мільярдів євро, що допомогло їй сплачувати заробітні плати та пенсії, забезпечувати роботу лікарень, шкіл тощо. ЄС збільшує обсяги виробництва снарядів з тим, щоб відповісти на негайні потреби України.

Читайте також: Новий історичний крок між Україною та ЄС має відбутися цього року - Президент

«Але при цьому ми дивимося вперед. Саме тому ми запропонували додаткові 50 мільярдів євро впродовж наступних чотирьох років для (підтримки – ред.) інвестицій та реформ», - додала Урсула фон дер Ляєн.

Вона ще раз наголосила, що ЄС буде поряд з Україною на кожному кроці її шляху та в її боротьбі так довго, як це буде необхідним.

Як повідомлялося, 13 вересеня у Страсбурзі проходить пленарне засідання Європарламенту, під час якого президент Єврокомісії оголосила щорічне послання «Про стан Європейського Союзу».