Заступник міністра оборони Дейнега заперечив інформацію про свою відставку

Заступник міністра оборони Віталій Дейнега заперечив інформацію про свою відставку

Про це він написав у Фейсбук, передає Укрінформ.

"На фото моя «заява про відставку». Передайте її анонімним і не дуже Телеграм-каналам. Я знаю, що певна кількість людей в цій країні хоче, щоб це сталось. Бо за ці пів року я стою кісткою в горлі цілому клубку дуже різних інтересів. Мені не раз погрожували мене знімуть, якщо не стану договороздатнішим. Але я не планую ставати і йти на компроміси з совістю", - написав він.

Дейнега додав, що кадровою політикою МО займається не в Телеграмі.

"Тож думаю, що ми з новим міністром якось розберемось, і тоді я сам все повідомлю. Думаю, що у нас обох є очікування одне від одного. І треба час, щоб ми домовились чи ні про них та спільну стратегію", – написав він.

Дейнега зауважив, що хоче завершити почате в Міноборони. "Завершити капітальний, а не ямочний ремонт і глибоку модернізацію оборонного ІТ-сектору. Є ті кому, це невигідно. Є багато гравців, яким геть не вигідно сильне МО під час війни. Для когось зняття мене з посади стане спасінням від звільнення, для когось – надією відпетляти від значно серйозніших юридичних наслідків, для когось – можливістю ослабити одне з ключових відомств в державі на свою користь", – написав він.

У коментарях під постом Дейнега додав, що для уникнення маніпуляцій викладе новому міністру, що вже зроблено, і план дій щодо напрямку, який курує . "Якщо план буде підтриманий – хочу завершити розпочате. Якщо ні – напишу заяву про відставку. Триматись пальцями за поріг не буду. Вертатись через суди і все таке – теж", – написав він.

Заступник міністра нагадав, що коли йшов на посаду, то сказав, що напише, коли його рішення стане остаточним. "Те саме буде і зі звільненням. Все, що обіцяв при вступі на посаду, – в силі. Працюватиму не довше ніж до 21 лютого 2025 року. Після звільнення пройду поліграф на тему корупції за час служби. Результат опублікую тут", – запевнив він.

Читайте також: Рада почала розгляд питання про призначення Умєрова міністром оборони

Як повідомили деякі ЗМІ, сьогодні начебто троє заступників міністра оборони, серед яких був і Дейнега, написали заяви про звільнення. Це нібито сталося перед призначення нового очільника Міноборони.