Зеленський запропонує парламенту змінити міністра оборони

Президент Володимир Зеленський внесе до Верховної Ради пропозицію щодо заміни Олексія Резнікова на Рустема Умєрова на посту міністра оборони.

Про це Зеленський заявив у своєму вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

"Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити й кадрове рішення. Хочу окреслити це зараз. Я вирішив провести заміну міністра оборони України", - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Він зазначив, що Резніков пробув міністром оборони 550 днів повномасштабної війни, однак міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством.

"Зараз очолити Міністерство має Рустем Умєров. Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, у січні 2023 року навколо Міністерства оборони України розгорівся корупційний скандал у сфері закупівель. Тоді вперше з’явилася інформація про ймовірну відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Однак цього не сталося. У серпні ЗМІ знову почали поширювати інформацію про звільнення чинного міністра оборони та його потенційне призначення послом України у Великій Британії. Аналогічними теоріями поділився також народний депутат із парламентської фракції “Голос” Ярослав Железняк.

Читайте також: Резніков про ймовірну відставку і призначення послом: Усі рішення ухвалює Президент

Раніше Президент Володимир Зеленський у відповідь на запитання щодо ймовірної відставки Резнікова з посади міністра оборони і його потенційного призначення на посаду посла України у Великій Британії заявляв, що коментуватиме будь-які кадрові рішення після підписання відповідних указів.