Резніков каже, що він на посаді міністра «незручний» не тільки для ворогів

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що він незручний на посад міністра як ворогу, так і монополістам, які забезпечували ЗСУ.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок, відповідаючи на запитання, кому потрібна зміна міністра оборони перед поставками Ф-16 та "Раймштайном".

«В першу чергу, я дуже перешкоджаю ворогу. У свій час ви чули новини від голови СБУ Малюка, який доповідав про затримання людей, що намагались припинити мою діяльність і Кирила Буданова шляхом фізичного знищення. Тобто є такий напрямок. Другий напрямок – коли я прийшов і став дивитись, як відбуваються закупівлі в режимі мирного часу, то з’ясував, що є монополія на певні види забезпечення Збройних Сил. Наприклад, на харчування ЗСУ. Тобто я незручний для деяких постачальників, бо це великі гроші. А під час воєнного стану бюджети кратно злетіли», сказав міністр.

Читайте також: З 2023 року контракти на форму для армії укладають тільки з українськими виробниками - Резніков

Він зауважив, що Міноборони наразі найбільший розпорядник бюджетних коштів і найбільший роботодавець України, «тільки грошове забезпечення для військових – це шалені гроші. Плюс виплати компенсацій і так далі. Тому, звісно, різні групи такого інтересу бажали б змінити міністра з його реформами».

Резніков уточнив, що коли він прийшов на посаду, лише одна компанія протягом трьох років займалась забезпеченням ЗСУ, і нарікань щодо якості не було. «Але, однак, коли я це зрозумів, стало очевидно, що це дуже небезпечно. Цю компанію можуть купити росіяни, щось може відбутись, і тоді забезпечення ЗСУ буде під ризиком по харчуванню. Тому перше, що я зробив - це демонополізація. Відкритий ринок. І ми вийшли на Прозоро із закупівлею. Нам вдалося зруйнувати цю монополію, і в нас у 2022 рік зайшло спочатку п'ять, потім шість, а потім вісім компаній. Тобто монополістам стало некомфортно», - пояснив Резніков.

Читайте також: НАТО розробить для України програму з дослідження та покращення закупівельних процедур Міноборони

Як повідомлялось, міністр оборони України Олексій Резніков анонсував нове засідання у форматі "Рамштайн" на вересень 2023 року.