Молдова надішле більше підтримки Україні - Санду

Президентка Мая Санду заявила у неділю, що незабаром Молдова надішле більше підтримки Україні, щоб побачити кінець «цій божевільній війні».

Про це вона сказала в інтерв’ю американській телерадіокомпанії CNN, передає Укрінформ.

«Україна потребує більше підтримки… і всі мають розуміти, що якщо Україні не допомогти, то Росія не зупиниться ні на Україні, ні на Молдові», – сказала Санду.

Лідерка Молдови також зазначила, що «незабаром надійде більше підтримки, щоб Україна могла повернути свої території, і ми побачимо кінець цій божевільній війні».

На питання про смерть ватажка ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина, який загинув у результаті авіакатастрофи у Тверській області, молдовська політикиня відповіла, що «це лише підтверджує ризики, які походять з боку Росії, країни, яка не має правосуддя», і що такі ризики не обмежуються кордонами РФ.

Під час інтерв’ю Санду розповіла про російські війська, які незаконно перебувають у Придністров’ї, і що таким чином російська влада намагається вплинути на ситуацію у Молдові.

Вона також прокоментувала видворення російських дипломатів із Молдови та молдовських із Росії, зазначивши, що спроби РФ повалити демократичний уряд свідчать про неповагу до країни, у даному випадку – до Молдови.

Читайте також: Ваша стійкість і рішучість надихають усіх нас: Санду привітала Україну з Днем Незалежності

З приводу курсу Молдови на євроінтеграцію Санду визнала, що у країні все ще є корумповані судді та прокурори, які не дають змоги новим реформам бути успішно втіленими, проте запевнила, що з моменту вступу країни до ЄС демократія у державі буде збережена.

Як повідомлялося, парламент Молдови доповнив Кримінальний кодекс країни двома статтями, які передбачають відповідальність за активну та пасивну політичну корупцію.