Роспропаганда зосереджена на тому, щоб заплутати сліди в історії з загибеллю Пригожина - Лещенко

Російська пропаганда наразі зосереджена на тому, щоб заплутати сліди у історії з загибеллю керівника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

Про це під час брифінгу поінформував радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз російська пропаганда зосереджена на тому, щоб заплутати сліди у загибелі Пригожина, одного з терористів, який прийшов на українську землю з війною. Це робиться для того, щоб, як завжди у цій тоталітарній державі, заплутати власних громадян і потім сказати сакраментальну фразу: «Ніхто ніколи не дізнається, що ж сталося насправді». Але це внутрішні справи самої РФ, хто кого там вбиває», - заявив він.

Відео: ОП

Окремо Лещенко поінформував, що роспропаганда у своїх намаганнях виправдати власні невдачі на полі бою доходить до комічного, як-от поширення історій із нібито застосуванням Україною дронів із клешнями, які крадуть поранених росіян.

Радник керівника ОП зазначив, що міфом є і поширена російськими ЗМІ інформація про те, що в Україні за час «СВО» нібито загинуло 10 тисяч поляків.

Читайте також: Ліквідація Пригожина та верхівки ПВК “Вагнер”: що від цього Україні?

Він також зазначив, що російська церква і російська війна пов’язані між собою.

За словами Лещенка, історія із публікацією у одному із росЗМІ про намір російської церкви канонізувати російського полководця Олександра Суворова доводить, що російські церква, спецслужби, армія і політичне керівництво є одним конгломератом, який дотримується однієї цілі – знищення України.

«А тому, звичайно, не може бути ані жодних поблажок для цього конгломерату, ані жодних потім виправдань, коли буде трибунал над злочинцями путінського режиму», - заявив Лещенко.

Як повідомлялося, 23 серпня у Тверській області (РФ) розбився приватний літак, на борту якого, за попередньою інформацією, перебував ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин.