Зеленський подякував Трюдо за виступ на Кримській платформі і підтримку України у війні

Відео

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та подякував за виступ на саміті Кримської платформи і постійну підтримку України у війні.

Про це глава держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

"Дружній дзвінок з Джастіном Трюдо. Велике спасибі за сьогоднішні щирі привітання та потужну промову на саміті Кримської платформи", - написав Президент.

За його словами, Канада була однією з перших, хто визнав незалежність України, і продовжує бути серед лідерів підтримки в ці важкі часи.

Відео телефонної розмови лідерів двох країн викладено у Телеграмі Президента.

Трюдо запевнив, що Канада завжди підтримуватиме Україну, скільки б часу на це не знадобилося.

Зеленський, у свою чергу, зазначив, що наші країни є близькими друзями та сильними партнерами, і з 1991 року, і у ці важкі часи ми продовжуємо бути разом.

Президент також наголосив, що розраховує на зустріч з Прем'єром Канади найближчим часом.

Читайте також: Дзвіницю парламенту Канади підсвітили жовтим і синім

Трюдо відповів, що також з нетерпінням чекає на неї. Він висловив жаль, що Зеленського не буде на саміті G20, але запевнив, що усі країни говоритимуть про Україну на цій зустрічі і шукатимуть шляхи подальшої підтримки українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, Трюдо привітав українців з Днем Незалежності і запевнив, що Канада завжди підтримуватиме Україну в обороні свободи, незалежності й демократії.

Трюдо під час виступу на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи повідомив, що Канада запровадила додаткові санкції проти осіб та компаній, відповідальних за агресію проти України.