Трюдо звернувся до українців: Ви не самі у цьому бою

Запеклий бій із авторитаризмом, який зараз ведуть українці, визначить майбутнє 21-го сторіччя.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо у зверненні з нагоди Дня Незалежності України.

“Український народ - вістря спису, що визначає майбутнє 21-го століття, й Канада підтримуватиме українців стільки, скільки буде потрібно”, - сказав Трюдо.

На його переконання, День Незалежності нагадує про “мужність, рішучість та стійкість народу України, який хоробро бореться проти авторитарної агресії”. “Звертаюся до усіх українців: ви не самі у цьому бою. Канада завжди підтримуватиме вас у обороні свободи, незалежності й демократії”, - наголосив прем’єр-міністр.

За його словами, “зв’язок між нашими народами - нерозривний”. “Українські канадці складають безцінну частину культурної мозаїки нашої країни, і їх минулі й сучасні внески формують ту Канаду, яку ми любимо”, - зауважив глава канадського уряду.

Читайте також: Канада запровадила додаткові санкції проти Росії

Трюдо також пообіцяв, що разом із партнерами й союзниками “Канада продовжить робити усе можливе заради підтримки України поки не буде відновлено її територіальну цілісність”.

Як повідомлялося, у четвер, 24 серпня, Україна святкує 32-гу річницю Незалежності.

День Незалежності України - щорічне свято в Україні, яке відзначають 24 серпня з нагоди ухвалення у 1991 році Акта проголошення незалежності України. Цей документ, ухвалений позачерговою сесією Верховної Ради УРСР, проголосив створення самостійної Української держави.