Зеленський обговорив із президенткою Угорщини спільні інціативи на Закарпатті

Президент Володимир Зеленський обговорив із Президенткою Угорщини Каталін Новак питання двосторонньої співпраці, у тому числі у спільних проєктах на Закарпатті, а також боротьби з агерсією РФ і підтримки угорцями української інтеграції в ЄС і НАТО.

Зустріч відбулася на полях третього саміту Кримської платформи у Києві, повідомляє пресслужба глави Української держави.

«Дякую вам за візит до України, за участь у саміті міжнародної Кримської платформи. Для нас дуже важлива ваша підтримка територіальної цілісності й суверенітету України», – сказав Зеленський.

Президенти обговорили питання транскордонної співпраці та спільних ініціатив у Закарпатській області.

Зеленський акцентував на важливості підтримки України, зокрема з боку Угорщини, у боротьбі з російським агресором, а також на шляху інтеграції нашої країни до Європейського Союзу й НАТО.

Глава держави окремо відзначив допомогу Угорщини в лікуванні поранених українських військовослужбовців і навчанні військових медиків.

За даними ОП, Зеленський і Новак також предметно обговорили питання розвитку двосторонніх відносин.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Києві відбувається третій Міжнародний саміт Кримської платформи, присвячений баченню України щодо майбутнього тимчасово окупованого Криму і питанням безпеки у Чорноморському регіоні.

Фото: ОП