Зеленський обговорив із президентом Замбії «зернову угоду» та запросив до Глобального саміту миру

Президент України Володимир Зеленський провів переговори з Президентом Замбії Хакаінде Хічілемою, обговорили зернову угоду і підготовку до Глобального саміту миру.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у соцмережі Х (колишній Твіттер).

"Переговори з Президентом Замбії Хакаінде Хічілемою. Формула миру та відновлення Чорноморської зернової ініціативи", - написав Зеленський. 

За його словами, під час розмови йшлося про те, що використання їжі як зброї неприпустиме. 

Президент запросив Замбію долучитися до підготовки Глобального саміту миру та взяти участь у наступній зустрічі на рівні радників.

Як повідомлялося, у Джидді (Саудівська Аравія) 5-6 серпня відбулася друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: Африканські лідери закликали Путіна показати «прагнення до миру» – президент Сенегалу

У Формулі миру йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Восени очікується проведення Глобального саміту миру.