Саміт НАТО з погляду Путіна виявив брак рішучості щодо членства України - Волкер

Рішення саміту у Вільнюсі хоч і показують добру волю НАТО, але з точки зору Володимира Путіна, вони свідчать про вагання країн Альянсу щодо членства України.

Про це заявив експосол США при НАТО, колишній спецпредставник у справах України Курт Волкер на онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Такі рішення, як зняття ПДЧ, заміна Комісії Україна - НАТО Радою, допомога Україні в досягненні оперативної сумісності, - все це дуже добре і позитивно. Це показує добру волю Альянсу, але з точки зору Путіна, це перш за все вагання, брак рішучості щодо членства України в НАТО», - сказав він.

При цьому Волкер порівняв саміт НАТО з виведенням військ США з Афганістану в 2021 році.

«Це дуже вражаюча невпевненість і вагання, що ми щось подібне бачимо. Це нездатність чітко сформулювати відданість євроатлантичному майбутньому України», - додав дипломат.

Читайте також: Волкер про членство України в НАТО: Це Альянс не готовий прийняти Україну

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у столиці Литви відбувся саміт НАТО, на якому було оголошено про створення Ради Україна - НАТО.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна цінує визнання того, що не потребує Плану дій щодо членства в Альянсі, та назвав це гарним результатом саміту.

Лідери країн "Групи семи" погодили на полях саміту "Спільну декларацію про підтримку України".