Єврокомісія 22 червня оголосить усні висновки щодо прогресу України на шляху до ЄС

Європейська комісія на неформальному засіданні Ради ЄС із загальних справ у Стокгольмі 22 червня оголосить попередні усні висновки щодо виконання рекомендацій Єврокомісії, наданих Україні, а також Молдові та Грузії.

Про це заявила речниця Єврокомісії з питань сусідства, розширення та міжнародного партнерства Ана Пісонеро на брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Єврокомісія має намір представити Раді ЄС усну доповідь щодо стану справ завтра. Це відбудеться під час неформальної Ради міністрів ЄС із загальних справ у Стокгольмі. Це буде доповідь щодо стану та прогресу Молдови, Грузії й України відповідно до пріоритетів, визначених Європейською комісією у її висновку з приводу заявок цих країн на вступ до ЄС», - сказала речниця Єврокомісії.

Відповідаючи на запитання про попередні висновки такої доповіді, Пісонеро згадала сьогоднішню промову президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн на Конференції з відновлення України у Лондоні, в якій та відзначила досягнутий Україною прогрес у сферах правової та судової реформи, у боротьбі з корупцією, а також ухваленні нового законодавства у сфері медіа та захисту прав меншин.

Очікується, що завтра по обіді у Стокгольмі відбудеться пресконференція за підсумками неформальної Ради ЄС.

Читайте також: Шмигаль заявляє, що Україна йде за графіком у виконанні завдань щодо членства в ЄС

Як повідомлялося, у відповідь на заявку України, Молдови і Грузії щодо набуття членства в ЄС Єврокомісія оприлюднила рекомендації для кожної з країн для прискорення внутрішніх реформ. Зокрема, Україна отримала 7 рекомендацій. Попередні підсумки щодо їх виконання буде підбито під час усної доповіді Єврокомісії.

Прогрес України, Молдови і Грузії у виконанні рекомендацій буде оцінений у щорічній доповіді з питань розширення, яку Єврокомісія оприлюднить восени.

Україна розраховує отримати рішення ЄС щодо початку міжурядових переговорів щодо членства в ЄС до кінця нинішнього року.