Резніков розкритикував запропонований Індонезією «мирний план»

Міністр оборони України Олексій Резніков відхилив «мирний план», який запропонував його індонезійський колега Прабово Субіанто на безпековому форумі «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі.

Про це Резніков сказав на безпековому форумі Діалог Шангрі-Ла, що проходить у Сінгапурі, передає Укрінформ з посиланням на SCMP.

«Я постараюся бути ввічливим. Це схоже на російський план, а не на індонезійський», — сказав Резніков, назвавши ініціативу Індонезії «дивним планом», який з ним ніхто не обговорював.

За словами українського міністра, низка країн готова організувати мирні переговори між Україною та Росією, але українцям потрібні інструменти, щоб закінчити війну.

У своєму заключному слові Резніков висунув ідею про те, що Китай, можливо, може переконати Росію припинити війну як «старший брат» Москви, натякаючи на відносини між Радянським Союзом і колишнім комуністичним блоком.

Читайте також: Будь-який план щодо миру має базуватися на пропозиціях України – Президент

«Нам зараз не потрібен фасилітатор. Наша країна все ще веде війну», — підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Індонезії Прабово Субіанто запропонував власний «мирний план» для України, який передбачає негайне припинення вогню і створення демілітаризованої зони вздовж нинішньої лінії бойового зіткнення.

У Міністерстві закордонних справ України пояснили, чому запропонований Індонезією «мирний план» не спрацює, та закликали країну долучитися до втілення української формули миру.

Фото: ЕРА