Єрмак обговорив із Салліваном реалізацію української формули миру

У межах постійного діалогу із союзниками керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із радником Президента США Джейком Салліваном прагнення України реалізувати свою формулу миру як основу для досягнення сталого миру у Європі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ОП.

У ході розмови Єрмак наголосив на важливості залучення до підтримки української формули миру якнайбільшої кількості країн світу.

Очільник ОП подякував Сполученим Штатам за лідерську роль у забезпеченні України озброєнням та засобами, необхідними для боротьби з російською агресією, а також за допомогу в задоволенні довгострокових потреб українських Повітряних сил, включно з навчанням на F-16 пілотів і можливим постачанням винищувачів F-16 через коаліцію союзників і партнерів.

Читайте також: Коаліція винищувачів налічує уже вісім країн – Єрмак

Єрмак поінформував Саллівана про актуальну ситуацію на полі бою та про заходи, яких вживають Сили оборони для визволення українських територій.

Керівник ОП подякував Президенту США Джозефу Байдену, усій його команді й обом палатам Конгресу за незмінну потужну допомогу Україні. Також висловив подяку всьому американському народу за те, що "стоїть пліч-о-пліч з українцями в боротьбі проти тиранії й авторитаризму у Європі та світі".

Читайте також: За війну проти України відповідальні 100% населення Росії - Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, раніше Білий дім заявив про готовність підтримати дипломатичні зусилля України для остаточного завершення війни, розв’язаної кремлівським режимом.