США готові підтримати дипломатичні зусилля України для завершення війни - Білий дім

Україна може розраховувати на підтримку Сполучених Штатів, щоб досягти успіху в переговорному процесі з РФ з метою остаточного завершення війни, розв’язаної кремлівським режимом.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу координатор Ради національної безпеки Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми всі хочемо, щоб війна скінчилася. І ми всі розуміємо, що простим виведенням російських військ це не закінчиться. Ми, звісно, хочемо підтримати його (Президента Зеленського – ред.) зусилля на шляху досягнення того, що називається справедливим миром», - сказав представник адміністрації США.

За його словами, Сполучені Штати хочуть, щоб - коли настане час для переговорів - дипломатія могла забезпечити міцний і справедливий мир.

Читайте також: США зосереджені на реалізації української Формули миру – Білий дім

«Ми хочемо переконатися, що Зеленський зможе досягти успіху і в цьому. І він не матиме кращого друга, ніж Сполучені Штати, коли справа стосується будь-якої підтримки, яка йому потрібна для продовження дипломатичного шляху», - наголосив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента Байдена неодноразово підтверджувала послідовну позицію щодо підтримки України стільки, скільки знадобиться.