Син Кернеса через суд намагається заборонити використання імені батька у назві партії

Син Геннадія Кернеса звернувся до суду, аби заборонити використання імені батька в назві створеної ним партії “Блок Кернеса”.

Про це Кирило Кернес повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Днями нарешті відкрито провадження у цивільній справі за позовом Кирила Кернеса до політичної партії "Блок Кернеса - Успішний Харків" та Державної організації "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", - написав Кернес-молодший.

Він зазначив, що для нього це "справа принципу".

"Партія "Блок Кернеса - Успішний Харків" виникла з ініціативи Геннадія Кернеса. З ним вона пройшла вибори й отримала чудовий результат. А коли лідера не стало, люди, яких він вважав командою, намагаються витравити його ім’я з пам’яті харків’ян. Невже вони вирішили, що можуть довіру й повагу до Геннадія Кернеса просто привласнити на свою користь?” - написав Кернес-молодший.

На його думку, законних підстав для використання назви "Блок Кернеса - Успішний Харків" у політсили немає. Він також повідомив, що звертався до керівництва партії з офіційним листом з вимогою припинити використання імені батька.

Читайте також: Кирило Кернес заявив про вихід із фракції «Блок Кернеса» в Харківській облраді

“Вони не спромоглися надати відповідь на аргументовану претензію, яка виражає волю десятків тисяч харків’ян. А тому єдиний законний шлях - звернення до суду”, - зауважив Кирило Кернес.

Як повідомляв Укрінформ, політична партія “Блок Кернеса - Успішний Харків” у Харківській облраді усунула Кирила Кернеса з посади голови фракції за «недотримання партійної дисципліни», зокрема за те, що він з 24 лютого 2022 року “самоусунувся від керівництва фракцією”.

Фото: Фейсбук Кирило Кернес