Лавров планує турне до Африки по «моїх слідах» - Кулеба

Москва уважно стежить за візитами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до країн Африки і планує поїздку міністра Сергія Лаврова по його слідах.

Про це глава української дипломатії заявив під час відеовключення в Інстаграмі з Ефіопії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я знаю, що в Москві дуже уважно стежать за моїм турне і там, де я зʼявляюся, приходить російський посол і починає розказувати: як погано, що ви приймали українського міністра. Лавров по моїх слідах, навздогін одразу намагається говорити з людьми, з якими я говорив і планує свій візит до Африки», - сказав міністр.

Читайте також: Україна підтримує представлення Африки в Радбезі ООН та G20 – Дмитро Кулеба

Кулеба підсумував, що Африка є простором дипломатичного двобою з РФ, та відзначив, що Росія 30 років дуже потужно працювала, сіяла свою пропаганду і переконує в тому, що вона є "рятівником і єдиним захисником" Африки на світовій арені.

Глава МЗС також поінформував, що його турне континентом продовжиться в Руанді.

Читайте також: Весілля родини Лаврова у Грузії не відбудеться – Зурабішвілі

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України відвідує країни Африки для просування Формули миру Президента Володимира Зеленського та відкриття нових перспектив для країни.