Кулеба прибув у Марокко

Фото, відео

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочав друге турне країнами Африки і перший в історії двосторонніх відносин візит до Марокко.

Про це глава української дипломатії повідомив у Інстаграмі, передає Укрінформ.

«Марокко. На початку другого турне країнами Африки марокканські партнери запросили відвідати прекрасну мечеть Хасана ІІ в Касабланці — найбільшу діючу мечеть в Африці. Це справжній витвір мистецтва, над яким впродовж семи років працювали понад 10 тисяч марокканських художників та ремісників», - зазначив міністр, зауваживши, що двері мечеті вилиті з українського титану.

Кулеба підкреслив, що це перший візит міністра закордонних справ України до Марокко з часу встановлення двосторонніх відносин.

Читайте також: Спецпредставник Китаю зустрівся з Кулебою у Києві - говорили про шляхи припинення війни

«Перше турне було історією, друге — це вже система. Восени географія візиту включала країни Субсахарської Африки, а нині — держави у всіх частинах континенту — від півночі до півдня. Логістика тут жорстока, але робота є робота. Попереду важливі переговори із африканськими лідерами та бізнесом», - поінформував глава МЗС.

Відео: МЗС України

Міністр також наголосив, що завданнями візитів буде залучення якомога більше африканських країн до втілення Формули миру, заручення підтримки безперебійного експорту в межах Чорноморської зернової ініціативи та програми Президента «Зерно з України», а також створення нових можливостей для українського бізнесу.

Читайте також: Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Португалії

Як повідомлялося, 16 травня президент Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сиріл Рамафоса заявив, що африканські країни запропонують мирну ініціативу для завершення війни росії проти України.