Зараз уже немає скептиків щодо вступу України в НАТО – депутат

Зараз уже немає скептиків щодо вступу України до Північноатлантичного Альянсу.

Таке переконання заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова української делегації в Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв висловив в інтерв’ю Укрінформу.

«Позиції наших партнерів суттєво змінилися після 24 лютого 2022 року», - сказав він.

Чернєв зазначив, що до повномасштабного вторгнення російської федерації частина світової спільноти підтримувала євроатлантичні прагнення України, а частина була налаштована скептично.

«Зараз я не можу сказати, що залишилися скептики щодо вступу України в НАТО», - додав народний депутат.

Він підкреслив, що одна з головних перепон на шляху інтеграції України в НАТО – це відсутність консенсусного політичного рішення. Країни-члени мають різне бачення щодо термінів та процедури вступу Української держави до Альянсу. За його словами, країни Балтії, Польща, Чехія хочуть бачити Україну в НАТО вже зараз. Водночас деякі країни Центральної Європи вважають, що спочатку має закінчитися війна.

«Як на мене, зараз уже питання не в тому, чи буде Україна в НАТО, а коли і як буде. У цьому позиції деяких країн різняться. Однак ніхто не сумнівається, що Україна посилить НАТО та стане кордоном між західним і варварським світами», - наголосив він.

Читайте також: НАТО на саміті у Вільнюсі має надати Україні гарантії безпеки – Расмуссен

Як повідомлялося, до першої десятки країн, які офіційно підтримали членство України в НАТО, увійшли Естонія, Чехія, Бельгія, Чорногорія, Литва, Польща, Італія, Латвія, Ісландія та Словенія. Усі вони підписали відповідні декларації.