Нідерланди й надалі підтримуватимуть Україну - Гукстра

Міністр закрдонних справ Нідерландів Вопке Гукстра заявив, що Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну.

Про це він сказав у Гаазі під час конференції “Немає миру без справедливості для України” перед промовою Президента України Володимира Зеленського.

“Ми хочемо запевнити вас, що Нідерланди підтимуватимуть вас і надалі. Насамперед озброєнням, бо ми розуміємо, якою є ситуація зараз і що не може бути успіху на полі бою, якщо немає належної броні. Також ми надаємо притулок українцям і підтримуємо відбудову Україну”, - сказав він.

Гукстра також наголосив, що незаконні війни не можуть лишатися безкарними, не може бути миру без справедливості.

За його словами, це єдина відповідь на агресію і злочини, пов’язані з агресією.

Читайте також: Нідерланди втретє відправили в Україну групу для розслідування воєнних злочинів

“Вбивства, зґвалтування продовжуються, вражаються школи, лікарні, сиротинці, викрадаються діти і це відбувається щодня. Це невинні люди і ми маємо зробити усе можливе, щоб притягнути росію до відповідальності, але ми можемо це зробити лише разом – спільно з міжнародною спільнотою”, - підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський розпочав офіційний візит у Нідерланди, де виступить зі зверненням, зустрінеться з прем'єр-міністрами Нідерландів та Бельгії, відвідає МКС та побуває на аудієнції у короля й базі ВПС.

У Гаазі Володимир Зеленський вже провів зустріч із президентом сенату Яном Брауном та головою палати представників Верою Бергкамп.