Кулеба назвав лицемірством відмову Зеленському у виступі на «Оскарі»

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав лицемірством рішення не запрошувати для виступу Президента України Володимира Зеленського на церемонію вручення "Оскара", де одним із головних претендентів на перемогу в номінації "найкращий іноземний фільм" є антивоєнна стрічка.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба заявив в інтерв’ю німецькому видання BILD am SONNTAG.

"Я думаю, що якщо "На Західному фронті без змін" отримає "Оскар" як найкращий іноземний фільм, а Президенту Зеленському, який воює, керує країною, бореться у найбільшій в Європі війні з часів Другої світової війни, не дозволять виступити на "Оскарі", то кращого прикладу лицемірства топменеджерів і продюсерів у кіноіндустрії ви не знайдете", - сказав він.

Кулеба зазначив, що не сумнівається в якості фільму та не піддає сумніву те, що він гідний премії "Оскар".

"Я не ставлю під сумнів якість фільму. Я просто кажу: люди, якщо ви збираєтеся нагородити фільм про війну і не розумієте, що саме тоді, коли ви п'єте шампанське, одягаєте красиві сукні та діаманти, хтось інший не хоче чути реальну історію з війни, яка відбувається тут і зараз, то з вами щось не так", - заявив глава українського МЗС.

BILD нагадує, що раніше Американська академія кіномистецтва відхилила виступ Президента України на церемонії вручення премії – як і минулого року. Це викликало ажіотаж і дискусії, у т.ч. чи пов’язано це якось з кольором шкіри. Було вказано на те, що продюсер "Оскара" Вілл Пакер відмовив Зеленському виступити минулого року і раніше нібито висловив занепокоєння, що агресивна війна в Україні привертає увагу в Голлівуді лише тому, що її жертвами стали люди з білим кольором шкіри, а війни і конфлікти з небілими жертвами ігноруються.

Читайте також: Режисер номінованого на «Оскар» фільму «Будинок зі скалок»: Відчуваю, що ми вже переможці

Як повідомлялося, з початку повномасштабної війни рф проти України Президент України Володимир Зеленський виступав, серед іншого, на церемоніях вручення "Золотого глобуса", "Греммі" та на відкритті Берлінського кінофестивалю.