Президент Болгарії нагородив українського посла, який завершує дипмісію в цій країні

У понеділок, 27 лютого, президент Республіки Болгарія Румен Радев нагородив орденом «Мадарського вершника» І ступеня посла України Віталія Москаленка, який закінчує свою дипломатичну місію в цій країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Посольство України в Болгарії у Фейсбуці.

Як зазначається, відзнака є вираженням вдячності за діяльність посла України з розвитку традиційно добрих і дружніх відносин між обома державами.

Радев підтвердив принципову та послідовну підтримку Болгарією незалежності, суверенітету та європейської перспективи України.

Москaленко висловив вдячність за те, що з перших днів варварської та жорстокої російської війни Болгарія надає підтримку та допомогу українцям – як у політичному сенсі, так і надаючи захист та притулок тисячам тимчасово переміщених осіб з України.

Дипломат також подякував за військово-технічну допомогу, яку Болгарія надала Україні різними способами.

Посол України висловив сподівання, що допомога буде продовжена, адже досягнення миру залежить від того, наскільки швидко і успішно Україна зможе досягти перемоги, яка є прямим шляхом до миру.

Читайте також: Болгарія у вирішальний період війни таємно надавала Україні пальне та боєприпаси — Die Welt

Як повідомлялося, згідно з указом Президента № 880/2022 від 23 грудня 2022 року, Надзвичайним і Повноважним Послом в Республіці Болгарія призначено Олесю Ілащук.

За даними Міністерства закордонних справ України, уряд Болгарії після оцінки кандидатури нового посла України надав агреман Ілащук і не має жодних застережень щодо її роботи в Болгарії, попри те, що вона, за даними ЗМІ, не має досвіду роботи ні в дипломатії, ні на державних посадах.

Фото: Посольство України в Болгарії