Зеленський подякував країнам, які в ООН підтримали українську формулу миру

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність країнам, які на Генасамблеї ООН підтримали українську формулу миру.

Про це він написав у своєму Твіттері, передає Укрінформ.

"Вдячний усім країнам, які підтримали надважливу резолюцію Генеральної Асамблеї «Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеохоплюючого, справедливого та сталого миру в Україні»", - йдеться у твіті.

Читайте також: Бельгія підтримує проєкт резолюції ГА ООН щодо України та вимагає виведення російських військ

Глава держави додав, що ця резолюція – потужний сигнал неослабності світової підтримки України.

"Це потужне свідчення солідарності світової спільноти з українським народом у контексті роковин повномасштабної агресії рф. Потужний вияв глобальної підтримки української #ФормулаМиру!", - резюмував Зеленський.

Читайте також: Глава МЗС Чехії застеріг від спроб залишитися осторонь у питанні війни рф проти України

Як раніше повідомляло агентство, надзвичайна спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН ухвалила резолюцію «Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні».

«За» проголосували – 141 держава, «проти» – 7, утрималися – 32.

Крім росії, «проти» виступили Білорусь, Північна Корея, Еритрея, Малі, Нікарагуа, Сирія. Серед тих, хто утримався - Китай, Індія, Пакистан, Куба, Іран, Казахстан, Вірменія, Південна Африка.

2 березня 2022 року ГА ООН ухвалила резолюцію «Агресія проти України», яка засуджує вторгнення росії в Україну й вимагає від рф негайно вивести війська з української території. Резолюцію підтримали 143 країни. 

24 березня 2022 року Генасамблея ухвалила резолюцію «Гуманітарні наслідки агресії проти України», за яку проголосували 140 країн.