Дуда переконаний, що росія жахливим чином відчує на собі санкції

росія “жахливим чином” відчує на собі економічні санкції, але їх результати будуть помітними лише згодом.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив президент Польщі Анджей Дуда заявив.

“Санкції в багатьох аспектах є ефективними, але їх результати буде видно лише через тривалий період часу. Я переконаний, що росія в економічному аспекті жахливим чином відчує на собі ці санкції, передусім у питанні доступу до передових західних технологій”, - наголосив польський лідер.

За його словами, росія володіє якісним обладнанням тільки тому, що воно імпортується з Німеччини, Франції, США, Японії та інших країн. Водночас, якщо цей імпорт заблоковано, то ремонт буде неможливий.

Читайте також: Гарантії безпеки з боку НАТО: Дуда назвав найважливішу тему у контексті України

“Країни, які хочуть допомогти росії, попри те, що росія є агресором і знищує інші країни, не мають таких технологій. Отже, це матиме величезний вплив на російську промисловість”,- наголосив президент РП.

Він підкреслив, що російські ресурси, особливо фінансові, мають бути заблоковані в усьому світі.

“Вони мають бути спрямовані на відшкодування для України, на відбудову країни. Безумовно, це був би сильний удар по росії і російських олігархах”,- констатував президент РП.

Дуда зауважив, що санкційна політика є ефективною тоді, коли долається опір різноманітних скептиків, які хочуть оминати або пом’якшувати санкції. Оскільки саме через обхід та прогалини у санкціях їхня дія знижується. Він підкреслив: якби система санкцій була щільною, то вони були б набагато ефективнішими, а росія відчула б їх набагато сильніше.

Читайте також: Візит Байдена до Польщі є дуже важливим сигналом для України та НАТО - Дуда

“Я переконаний, що у перспективі кількох років російська економіка жахливим чином відчує ці санкції. Вже сьогодні з'являється інформація про те, що росії доведеться скорочувати видобуток нафти і газу саме тому, що не вистачає високотехнологічного обладнання, яке необхідне для видобутку і транспортування”, - констатував польський лідер.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент більшістю голосів ухвалив резолюцію з приводу річниці збройної агресії росії проти України, в якій закликав країни ЄС застосувати десятий пакет санкцій проти рф до кінця лютого цього року.

Єврокомісія та Рада ЄС наразі проводять активні консультації з метою запровадження десятого пакету санкцій проти росії як країни-агресора.