Уряд звільнив чотирьох заступників міністрів та одного призначив

Оновлено

На засіданні 24 січня Кабінет Міністрів звільнив чотирьох заступників міністрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у Телеграмі, поширивши відповідний допис з іншого телеграм-каналу Уряд online.

Так, Кабмін звільнив В’ячеслава Шаповалова з посади заступника міністра оборони України; заступника міністра розвитку громад та територій України Івана Лукерю; заступника міністра розвитку громад та територій України В'ячеслава Негоду; заступника міністра соціальної політики України Віталія Музиченка.

Також Кабмін призначив на посаду заступника міністра економіки України Олексія Соболєва.

Як повідомлялося, міністр оборони Олексій Резніков підтримав прохання В’ячеслава Шаповалова про звільнення з посади заступника міністра оборони після скандалу із закупівлею харчування для Збройних сил України та звернувся з відповідним поданням до Кабінету Міністрів.

Згодом стало відомо, що заяву про звільнення написали також заступники міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря та В'ячеслава Негода.

Читайте також: Кабмін погодив звільнення п'яти голів ОВА

Раніше видання "Дзеркало тижня" опублікувало матеріал, згідно з яким нібито ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових у контракті МО перевищують роздрібні у два-три рази. Зокрема, в матеріалі наводилися такі дані: "Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн за штуку".

У Міноборони наголосили, що відомості про зміст закупівель послуг харчування для військовослужбовців, які набули поширення у ЗМІ, мають ознаки навмисних маніпуляцій та вводять в оману.

Водночас міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що продукти для ЗСУ постачають вісім компаній і обіцяв надати депутатам всі контракти та детальні коментарі з питань забезпечення армії харчуванням.

Також у Міноборони заявили, що готують матеріали до СБУ з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які шкодять інтересам оборони в особливий період.

Детективи Національного антикорупційного бюро заявили, що перевіряють закупівлі Міноборони у межах власного кримінального провадження.