Перемоги потребує і Україна, і Німеччина — посолка Фельдгузен

Посолка ФРН в Україні Анка Фельдгузен заявила, що перемоги у війні з росією наразі потребує і Україна, і Німеччина, і висловила переконання щодо її здобуття.

Про це вона сказала у спільному з послом України в Німеччині Олексієм Макеєвим відеозверненні з нагоди 31-ї річниці встановлення двосторонніх дипломатичних відносин, передає Укрінформ.

«Перемоги наразі потребує і Україна, і Німеччина, яка не лише надає гуманітарну, військову та економічну підтримку, а й серцем і душею завжди з Україною. Ми дякуємо українському народу, який кожного дня виборює свою свободу та стоїть на захисті свободи та демократії в Європі. Віримо, що дипломатія серед тих рушійних сил, які наблизять ці сподівання. Разом ми досягнемо цих цілей, разом ми переможемо», - заявила німецький дипломат.

Читайте також: МЗС Литви: Єдиний спосіб закінчити війну - надати Україні більше зброї

Своєю чергою посол України у ФРН Олексій Макеєв зазначив, що 31 рік тому наші країни мали на меті розширити та поглибити двостороннє партнерство.

«Метою нашого сьогоднішнього партнерства є відновлення миру в Європі. Тому ми повинні виграти цю війну разом», - акцентував дипломат.

Він також висловив упевненість, що Україна і ФРН разом досягнуть цієї мети, і подякував Німеччині за підтримку.

За даними уряду ФРН, протягом минулого року Німеччина надала допомогу Україні загалом на 12 млрд євро.