Зеленський ініціює скликання Глобального саміту формули миру

Відео

Президент Володимир Зеленський ініціює скликання Глобального саміту формули миру, запропонованої Україною, цієї зими.

Про це йдеться у його відеозверненні, підготовленому для демонстрації перед фінальною грою чемпіонату світу з футболу й опублікованому на акаунті України в Інстаграмі, передає Укрінформ.

"Цей чемпіонат світу доводить знову і знову, що різні країни і народи можуть вирішувати, хто найсильніший, у чесній грі, а не у грі з вогнем. На зеленому полі бою, а не на червоному полі битви. Це мрія стількох людей!.. Коли гравці змагаються, але усі насолоджуються миром", - наголосив глава держави у зверненні.

Читайте також: Зеленський пропонує Франції передати Україні активи російських олігархів

Він підкреслив, що Україна понад усе прагне миру.

"Ми запропонували світові формулу миру, абсолютно чесну. Ми її запропонували, тому що у війні не буває чемпіонів, нічиєї бути не може. Отже, я оголошую про ініціативу скликання Глобального саміту формули миру – цієї зими. Саміту для об’єднання усіх народів світу навколо ідеї глобального миру", - заявив він.

За словами Зеленського, війни мають зазнати краху, а мир повинен стати чемпіоном. "Чемпіонат світу, а не світова війна. Це можливо!" - переконаний Президент.

Він закликав підтримати Україну та зусилля для відновлення миру і приєднуватись до Глобального саміту формули миру.

Читайте також: Зеленський про надання Україні систем ППО Patriot: Я особисто займаюсь цим процесом

"Давайте побачимо фінал разом – і кінець війни", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, Офіс Президента України Володимира Зеленського звернувся до ФІФА з проханням виступити по відеозв’язку перед уболівальниками фінального матчу ЧС-2022 Аргентина - Франція, який пройде 18 грудня.

Однак ФІФА відхилила це прохання.

Фото: ОП