Блінкен: Уряд США опрацьовує з Конгресом можливість визнання рф державою-терористом

Адміністрація США працює з американським Конгресом над альтернативною формою законопроєкту, який дозволить визнати росію державою-терористом без критичних наслідків, які можуть виникнути внаслідок запровадження офіційного статусу SST.

Про це заявив у неділю держсекретар Ентоні Блінкен у інтерв’ю телеканалу CNN, передає Укрінформ.

«Ми зараз працюємо з Конгресом над законодавством, яке допоможе нам подолати деякі проблеми, пов’язані з використанням статусу «держави-спонсора тероризму» (статусу SST – ред.), що мало б певні непередбачувані наслідки», - зауважив глава американської дипломатії.

Читайте також: Сенатор Портман: Своїми діями росія заслуговує на визнання спонсором тероризму

Він також підкреслив, що адміністрація США не припиняє пошуку кроків і заходів, щоби посилити тиск на рф через агресію і злочини, які вона вчиняє в Україні.

«Що стосується санкцій, ми ввели безпрецедентні санкції проти рф, безпрецедентні обмеження з експортного контролю, і все це – в координації з десятками країн» - зауважив держсекретар США. 

Читайте також: Єврокомісія представила дев’ятий пакет санкцій проти росії - журналіст

Блінкен нагадав, що недавно повернувся з міністерської зустрічі в НАТО в Бухаресті. «Солідарність між партнерами по НАТО, партнерами G7 є дуже сильною та рішучою»,- зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: росія хоче переговорів, щоб зменшити тиск на кремль і підготувати новий наступ - ISW

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада Європейський парламент визнав росію державою-спонсором тероризму. Парламенти Латвії та Естонії раніше окремо оголосили про визнання рф спонсором тероризму. Крім того, Сенат Польщі визнав терористичним режимом російську владу.