НАБУ оголосило в розшук народного депутата Волинця

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук народного депутата IX скликання Михайла Волинця, якого підозрюють у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації.

Про це інформує пресслужба відомства.

"НАБУ розшукує народного депутата України IX скликання, підозрюваного у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік загалом на майже 1,79 млн грн", – йдеться у повідомленні.

У новині НАБУ опубліковане фото народного депутата Михайла Волинця.

У бюро нагадали, що повідомили йому про підозру 17 листопада поточного року. Слідство вважає, що у декларації за 2020 рік депутат не вказав два автомобілі, якими він користувався та які на правах власності належать його близьким родичам, а також дохід його цивільної дружини у сумі майже 95 тис. грн. Загалом сума незадекларованого майна більш ніж у 786 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Читайте також: Суддю Київського окружного адмінсуду покарають за неподання декларації

Раніше САП подала позов про цивільну конфіскацію активів Волинця. Правоохоронці дійшли висновку, що депутат у 2020 році придбав трикімнатну квартиру в місті Києві за відсутності відомостей про те, звідки у нього з'явилося близько 3 млн грн.

Саме такої суми йому не вистачало для купівлі, зважаючи на розмір законних доходів депутата. Проте ВАКС відмовився конфіскувати майно депутата. Це рішення без змін залишила Апеляційна палата ВАКС.