МЗС Естонії нагородило державними відзнаками Зеленського і Кулебу

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу оголосив про вручення нагород Президенту України Володимиру Зеленському, міністру закордонних справ Дмитру Кулебі та народному депутату від фракції «Слуга Народу», керівнику парламентської групи з міжпарламентських зв’язків із Естонською Республікою Арсенію Пушкаренку.

Про це інформує пресслужбапартії “Слуга народу”,передає Укрінформ.

Як зазначається, урочиста церемонія відбулась 15 листопада в Національному оперному театрі «Естонія» за участі Президента Естонії Алара Каріса. Номінанти отримали хрест «За заслуги» І та ІІ ступеня.

«Герої цього року – українці, які з надзвичайною хоробрістю та стійкістю борються у масштабній війні з росією вже понад вісім місяців», – сказав очільник МЗС Естонії Урмас Рейнсалу.

Водночас народний депутат від фракції «Слуга Народу», керівник парламентської групи з міжпарламентських зв’язків з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко подякував за потужну підтримку, яку надає Естонія з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну.

«Естонія одна з перших надала нам не тільки військову, політичну, гуманітрану допомогу, але й підтримала процес відновлення інфраструктури, яку зруйнували російські загарбники. Зокрема, йдеться про відновлення об’єктів на Житомирщині – дитячих садочків, шкіл, мостів», – зазначив Пушкаренко.

Читайте також: Премію сенатора Маккейна цьогоріч присудили жінкам України

Також МЗС Естонії відзначило нагородами екс-прем’єра Великої Британії Бориса Джонсона, Президента Естонії 2006-2016 років Томаса Хендрика Ільвеса, депутата Европейського Парламенту, екс-Прем’єра Литви й одного з ініціаторів міжпарламентської платформи підтримки України «U4U» Андрюса Кубілюса, Посла Естонії в Україні Каймо Кууска.

Як повідомлялося, наприкінці вересня в Україні відбувся «Форум відновлення: Житомирщина», на якому представники Естонії підтвердили участь у відбудові Житомирської області.