Стефанішина обговорила з сенаторами США військову та енергетичну підтримку України

Віце-прем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина провела зустріч із сенаторами США на полях Міжнародного галіфакському форуму в Канаді.

Участь у зустрічі взяли Джин Шагін, Джеймс Ріш, Кірстен Джиллібранд, Кріс Кунс, Тім Кейн, Джекі Розен, Майк Раундз, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Вони обговорили поточну безпекову ситуацію та потреби України у цьому контексті, а також обмінялись думками щодо планування подальшої допомоги країні», - зазначається у повідомленні.

Стефанішина відзначила, що широка допомога США відіграє велике значення для перемоги України і стимулює інших партнерів бути більш активними.

Читайте також: Стефанішина назвала ключовий елемент просування України до НАТО

«Усе це має великий вплив на ситуацію на полі бою», – акцентувала віцепрем’єрка.

Водночас Стефанішниа підкреслила, що будь-яку паузу у цій війні росія може використати для того, аби перегрупувати та посилити свої війська.

Урядовиця акцентувала увагу на необхідності розпочати більш стратегічне планування щодо озброєння України, зокрема, на перспективу, яка охоплюватиме період і після перемоги України.

За її словами, Київський безпековий договір може стати основою для стратегічного підходу у військовому переоснащенні українського війська та посиленні його потенціалу вже сьогодні, а також системного поєднання цих заходів із плануванням, зокрема, фінансовим, партнерів України.

Читайте також: Україна з січня почне формувати переговорні позиції щодо угоди про вступ до ЄС - Стефанішина

Віцепрем’єр-міністр акцентувала, що серед пріоритетів для України сьогодні є захист від атак росії цивільного населення та критичної інфраструктури, а також постачання далекобійної артилерії, що рятує життя військовим. Водночас важливим є розвиток санкційного тиску на росію для послаблення її військового потенціалу.

Крім того, Стефанішина привернула увагу сенаторів США до важливості стійкості держави в умовах війни.

«Сьогодні Уряд, Верховна Рада та місцеві органи влади залишаються стійкими, у тому числі, завдяки тим прогресивним реформам, які ми провели разом з партнерами впродовж останніх восьми років. Для підтримки цієї стійкості нам також необхідно підтримувати макрофінансову стабільність, збереження своєчасних соціальних виплат. Розраховуємо на підтримку партнерів у цьому напрямі», – сказала вона.

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина перебуває з робочим візитом у Канаді, де бере участь у Міжнародному форумі з питань безпеки у Галіфаксі.

Фото: eu-ua.kmu.gov.ua