Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Камбоджі питання продовольчої безпеки

Президент Володимир Зеленський запевнив Прем’єр-міністра Камбоджі Самдеха Хун Сена, що Україна залишатиметься гарантом продовольчої безпеки для країн Асоціації держав Південно-Східної Азії та подякував за підтримку нашої держави в ООН.

Про це він зазначив під час розмови з главою камбоджійського уряду, повідомляє Укрінформ із посиланням на Твіттер Президента.

«Провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Камбоджі Самдехом Хун Сеном. Подякував Камбоджі, яка головує в АСЕАН (Асоціації держав Південно-Східної Азії – ред.), за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, підтримку в ООН. Запевнив: залишатимемося гарантом продовольчої безпеки для країн АСЕАН», - розповів Зеленський.

Читайте також: росія свідомо працює на голод на кількох континентах – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня російська федерація заявила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи, обґрунтувавши своє рішення нібито атакою на кораблі чорноморського флоту у Севастопольській бухті, в якій вона звинуватила Україну та Велику Британію. Попри вихід росії із Чорноморської зернової ініціативи, 12 суден із зерном напередодні залишили українські порти.