Доступ до заручників кремля: Єрмак закликав створити міжнародні місії омбудсменів

Відео

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак закликав до створення міжнародних місій омбудсменів, щоб отримати доступ до ув’язнених та цивільних заручників кремля.

Як передає Укрінформ, з такими словами він звернувся до учасників Конференції омбудсменів і національних інститутів з прав людини «Битва за права людини. Крим. Україна. Світ», що відбулася в продовження парламентського саміту Кримської платформи.

Єрмак розповів про російський терор в Україні, злочини в Оленівці, а також про ракетні удари по критичній інфраструктурі нашої країни. Він впевнений, що агресора слід зупинити, адже від цього залежить захист прав людини у світі.

«Захист прав людини в умовах окупації є однією з головних проблем, з якими ми стикаємося», - заявив Єрмак.

Керівник ОП запропонував вивести питання доступу до українських військовополонених в Оленівці і захисту їхніх прав на глобальний рівень. Зокрема прийняти декларацію з рішучим засудженням злочинів проти людства та геноциду, який здійснює росія проти українців.

Єрмак також закликав до створення міжнародних місій омбудсменів, щоб отримати доступ до ув’язнених росією.

Читайте також: Родичі українських полонених закликали Раду Європи допомогти повернути їхніх близьких

«Ми також повинні створити міжнародні місії омбудсменів, які намагатимуться отримати доступ до ув'язнених і цивільних заручників кремля», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня у хорватському Загребі відбувася перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. Його учасники ухвалили спільну декларацію, якою, серед іншого, засуджують серйозні та систематичні порушення прав людини і зловживання на Кримському півострові.